Milí zákazníci, při objednávce v hodnotě nad 1000 Kč máte dopravu ZDARMA. :)

VYUŽITÍ ARGANOVÉHO OLEJE 1. DÍL: Jak používat arganový olej pro vlasovou péči?

DSCF0007-970x648

Arganový olej navrací vlasům přirozenou vitalitu od kořínků až po konečky. Čistí a hydratuje pokožku hlavy, vlasovým folikulům a kořínkům dodává potřebné živiny a je velmi účinný v boji proti lámání vlasů a roztřepeným konečkům. Arganový olej rovněž chrání vlasy i vlasovou pokožku před UV zářením a podporuje růst vlasů.

Při pravidelném používání budou vaše vlasy zdravější a zářivější než při používání běžné konvenční vlasové kosmetiky. Arganový olej vám navíc ušetří místo na poličce v koupelně, protože má několik účinků v jednom. Zastoupí tedy několik vlasových přípravků.

 

1. Vlasový zábal s arganovým olejem

Vlasový zábal „vzpruží“ i extrémně poškozené a vysušené vlasy a navrátí jim život.

Větší množství arganového oleje vmasírujte hodinu před mytím do vlasové pokožky a celé délky vlasů. Rozčesejte vlasy hřebenem, tak budete mít jistotu, že jste olej aplikovali od kořínků až po konečky. Zabalte vlasy do ručníku, šátku nebo čepice. Nechejte působit minimálně půl hodiny a poté vlasy umyjte šamponem.

V případě, že máte velmi suché a poškozené vlasy, můžete zábal aplikovat před spaním a nechat vlasy čerpat živiny celou noc. Vlasový zábal s arganovým olejem aplikujte ideálně 2x týdně.

 

2. Arganový olej jako bezoplachový kondicionér

Do umytých vlhkých vlasů vmasírujte olej. Zaměřte se především na konečky. Neoplachujte a vlasy upravte jako obvykle. Tento způsob využití se hodí spíše pro suché vlasy.

 

3. Arganový olej jako vylepšovák vlasového kondicionéru

Přidejte pár kapek arganového oleje do běžného kondicionéru. Poté vlasy opláchněte vodou.

 

4. Arganový olej jako ochrana vlasů při fénování

Před fénováním aplikujte dlaní pár kapek arganového oleje do vlasů. Vrstva arganového oleje vlasy ochrání před poškozením horkem.

Moje osobní zkušenost:

Arganový olej se pro mě stal nepostradatelným prostředkem v péči o vlasy. Snažím se udělat si aspoň jednou týdně zábal a po každém umytí nanést trošku arganového oleje do vlhkých konečků. Mám spíše suché vlasy a často jsem trpěla jejich lámavostí a roztřepenými konečky. Vždycky jsem chtěla mít vlasy hodně dlouhé, ale pokaždé se mi v určité délce lámaly.

Po několika letech používání arganového oleje můžu říct, že mám opravdu dlouhé „háro“ a roztřepené konečky a lámavost už vůbec neřeším. Díky arganovému oleji vlasy vypadají zdravě a svěže. Musím také dodat, že se snažím co nejméně používat fén, žehličku na vlasy a další „zkrášlovače“.