› CHUTĚ MAROKA › „Ras El Hanout“ na kuřecí maso
Doslovný překlad ras el hanout z arabštiny je "hlava obchodu", což naznačuje, že tato směs koření je nejlepší nabídka koření. Tento mix je připraven pro kuřecí maso. Složení: kurkuma, zázvor, pepř černý, muškátový ořech, kardamon
Hmotnost: 50 g Země původu: Maroko Skladujte v suchu a chladu. Min. trvanlivost vyznačena na etiketě. Obal: papírový sáček DOYPACK zip
Doslovný překlad ras el hanout z arabštiny je "hlava obchodu", což naznačuje, že tato směs koření je nejlepší nabídka koření. Tento mix je připraven pro červené maso. Složení: kurkuma, pepř černý, zázvor, červená paprika sladká, kardamon, muškátový ořech.
Aktivní složkou kurkumy je kurkumin, který má výrazné preventivní, ale i léčivé účinky na naše zdraví. Je přírodním antioxidantem a působí také protizánětlivě. Má prokazatelně dobré účinky na trávicí soustavu, kde napomáhá například tvorbě a vylučování žluči. Také snižuje choresterol a podporuje funkci jater.V Maroku je to základní koření téměř většiny pokrmů, v ČR se používá jak do polévek, omáček tak i do různých dipů, pečiva a těstovin nebo rýže, zpravidla však ne pro její chuť, ale spíše pro její výrazné schopnosti barvit. Kurkuma má zemitou a lehce hořkou chuť s lehkou příchutí pepře a hořčičného semínka.
Římský kmín je nezbytnou součástí severoafrické kuchyně. Dodává jídlům neobyčejně exotickou chuť. Má protizánětlivé účinky, zabraňuje průjmům, a nadměrnému pocení. Používá se jako kloktadlo při zánětech a zlepšuje funkci žlučníku a jater. V marocké kuchyni se často přidává do pokrmů z mletého masa a zeleniny. Vhodný je také k dochucení polévek, pečiva, uzenin, sýrů, rýže a luštěninových pokrmů (zejména cizrny).
Hmotnost: 50 g Země původu: Maroko Skladujte v suchu a chladu. Datum minimální trvanlivosti uvedeno na obalu Obal: papírový sáček DOYPACK zip
Zázvor je jedním z nejstarších tropických koření. Jeho chuť je velmi výrazná, aromatická, slabě ovocná až citrusová a sladce pikantní. Dodává příznačnou ostrou svěžest pokrmům z mořských živočichů či sushi. Vynikne v masitých pokrmech, jako je kachna nebo drůbeží. Výborný je k dochucení perníků, rýže, ovocných salátů a kompotů.